Familiesommerlejr i Frøslev 2017

Af leder Svend Aage Olsen

I perioden 15. – 22. juli 2017 gennemførte Veteranstøtten familiesommerlejr for 5. gang.
Lørdag den 15. juli mødte 7 forventningsfulde familier op til en uge med forskellige aktiviteter og masser af tid til at være sammen med sine børn.

 

Deltagere på Veteranstøttens Familiesommerlejr 2017

 

Camp Frøslev
Sommerlejren blev afviklet i de naturskønne omgivelser ved Veteranstøttens veteranhjem i Frøslevlejren. Skønnere sted findes simpelt ikke.
De to bygninger Veteranstøtten har i Frøselvlejren er simpelthen fantastiske rammer om en familiesommerlejr, hvor børnenes tarv bliver vægtet meget højt.

Ugens program
Ugen var planlagt således, at der var indlagte aktiviteter (ture), men sandelig også masser af ”familietid”, hvor familierne kunne tage sig af egne og andres børn, uden at skulle tænke på de daglige sysler, som godt kan virke forstyrrende på mange veteranfamilier.

Vi var på ture til Danfoss Universe og Historiecenter Dybbøl.
Der var planlagt overnatning i skoven omkring Frøslevlejren. Desværre blev det arrangement aflyst p.g.a. en meget usikker vejrudsigt. Det viste sig som en klog beslutning, da vedvarende regn indfandt sig lige efter frokost om torsdagen, hvor arrangementet skulle gennemføres.
Heldigvis holdt det tørt om formiddagen, hvor Kelstrup Naturskole ved Mik Haar stod for en gang bueskydning og vildtkenskab. Et arrangement der gik ”rent ind”.

Mik Haar fra Kelstrup Naturskole tegner og fortæller om bueskydningens kunst
Der hygges med stenmaling kyndigt vejledt af Charlotte
Koncentrerede drenge

 

Konkurrencer
Der var også indlagt nogle konkurrencer i løbet af ugen.

  • Lejrkendskab, hvor deltagerne var delt op i grupper. Piger, drenge, voksne drenge og voksne piger. Opgaven var at lære Frøslevlejren at kende. Her vandt pigerne knebent.
  • Lego byggekonkurrence, hvor grupperne var de samme som ved lejrkendskab. Det endte ud i nogle super flotte bygningsværker. Her vandt drengene. Tak til Lego Charity for de sponsorerede legoklodser.
  • Konkurrence i f.m. Kelstrup Naturskoles arrangement, hvor bueskydning og vildtkendskab var opgaverne. Her vandt familien Madsen – Freia, Patrich, Louise og Claus.

Efter frokosten om fredagen blev der uddelt præmier til vinderne i alle konkurrencer. Det foregik med medaljeoverrækkelse, uddeling af diplom og præmier.

Pigerne har fået medaljer, diplom og præmie som vindere af – Lær lejren at kende
Drengene har fået medaljer, diplom og præmie som vindere af Lego byggekonkurrencen

Familietid og afslutning
Som nævnt var der i de perioder, hvor der ikke var planlagte aktiviteter, rig mulighed for at nyde omgivelserne i og omkring lejren. Børnene benyttede flittigt mountainbikes, andre cykler, legoklodser, spil og hvad der ellers er til rådighed.
Lørdag den 22. om formiddagen blev der sagt farvel efter en utrolig hyggelig uge, hvor det er ledergruppens håb, at veteranfamilierne har fået ladet batterierne op inden de hjemlige sysler melder sig igen.

Gensynstræf
Heldigvis har der vist sig en mulighed for at arrangere et gensynstræf, hvor familierne igen kan samles i Frøslev. Det afvikles i den første weekend i december 2017.
Ud fra tilbagemeldingerne fra familierne ser det ud til at vi bliver tæt på fuldtalligt til gensynstræffet.

Ledergruppen glæder sig rigtig meget til at se familierne igen.