Veteraner gi’r den gas på Club La Santa

12 veteraner med psykiske skader har fået tilbudt et ophold på Club La Santa, hvor idrætten skal være en løftestang til en mere aktiv og indholdsrig hverdag. 

De 12 veteraner er både nuværende og tidligere ansatte soldater fra Forsvaret, Hjemmeværnet og Beredskabskorpset, der er udvalgt blandt et stort antal ansøgere. I weekenden var de heldige samlet i Frøslevlejren til en Get Together sammenkomst, hvor program og praktiske detaljer blev gennemgået før der er afrejse til Club La Santa på Lanzarote den 4. december.

”Det er jo et fantastisk godt tilbud, og jeg glæder mig helt vildt – især til det sociale samvær med de andre veteraner. Men jeg håber også, at opholdet vil sparke mig i gang, så jeg igen vil begynde at dyrke idræt. Jeg har tidligere gennemført en halv Ironman, men gik helt i stå derefter. Jeg vil rigtig gerne i gang med at dyrke Triatlon igen, og jeg håber turen til La Santa  vil give mig gejsten tilbage,” siger Harley Lund, der lider af posttraumatisk stress, PTSD, efter i alt fire udsendelser til hhv. Kosovo og Irak.

18-20 idrætsdiscipliner

Under VETCAMP’en på Lanzarote bliver der i udstrakt grad taget hensyn til den enkelte veterans ønsker og muligheder. Et medrejsende team af støttepersoner, der alle selv er veteraner, vil stå klar til at vejlede og støtte deltagerne i forbindelse med de forskellige idrætsgrene. Det vil være Club La Santas professionelle Green Team-instruktører, der står for afviklingen af de forskellige sportsevents og træningstimer.

Under opholdet får veteranerne stiftet bekendtskab med 18-20 forskelige idrætsdiscipliner. Heriblandt svømning, kajak, windsurfing, beachvolley, cykling – racer og MTB – løb, gang, golf, padle tennis, fitness og yoga.

”Det er et faktum, at idræt har enorm stor positiv effekt for veteraner med PTSD og andre psykiske efterreaktioner. Og målet med VETCAMP 2015 er, at styrke veteranernes selvværd gennem fysisk aktivitet, socialt samvær og fællesskab, så de får hjælp til at komme videre i livet,” siger Finn P. Nielsen.

Han er leder af Idrætsudvalget i Kammeratstøtteordningen, KSO, der er en del af veteranorganisationen De Blå Baretter, som sammen med KrogagerFonden og Club La Santa har gjort det økonomisk muligt at strikke et særligt veteran-program sammen på det kendte sport-ressort fra den 4.-11. december.