Presseklip for Veteraner. Uge 52/2016

I den forløbne uge har Danmarks Veteraner fundet nedenstående nyheder på internettet, som vi mener kan have interesse for veteraner. Du kan læse artiklerne, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på linket i nyhedens overskrift.

Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle nyheder og vi garanterer heller ikke for nyhedernes indhold.

Læsning af nogle nyheder kan kræve abonnement på pågældende nyhedsmedie.


Strynøs natur skal hele krigsveteraner

Kilde: Kristeligt Dagblad, 27. december 2016

Danmarks første retræteområde kun for krigsveteraner er åbnet på Strynø i Det Sydfynske Øhav. At befinde sig i naturen og på en ø hjælper veteranerne til at slappe af i stedet for at befinde sig i konstant alarmberedskab.


Psykolog til INTOPS sektionen i Veterancentret (Stillingsopslag)

Kilde: job-i-staten.dk, 28. december 2016

Er du autoriseret psykolog og trives godt i et omskifteligt arbejdsmiljø, hvor to dage ikke er ens, så vil vi gerne have, at du læser videre.

Veterancentrets militærpsykologiske afdeling har brug for en psykologvikar i en 3-årige periode til vores decentrale enhed ved Garderkasernen i Høvelte, eftersom en af vores kolleger skal til at lave et Phd.projekt.


Året der gik

Kilde: avisen.dk, 30. december 2016

Endnu et år er gået, og for Veteranalliancens vedkommende har det bestemt ikke været begivenhedsløst. Vi har arbejdet med flere af de store problemstillinger inden for veteranindsatsen og veteranpolitikken, og vi har været medvirkende til at flere almindelige danskere har fået nuanceret deres billede af vilkårene for især de hårdest ramte veteraner, og deres pårørende.


Udsendte soldater i Odense: En ud af 10 får psykiske problemer

Kilde: Fyens.dk, 30. december 2016

Førtidspension er løsningen for nogle af de soldater, som får svære psykiske problemer efter at have været i kamp. Andre ender med at begå selvmord.
Odense er hjemkommune for lidt mere end 950 soldater, som har været sendt ud på forskellige internationale missioner i krigsplagede områder.
Godt 700 af dem har været i hårde kampe, og cirka 10 procent ender med at få psykiske problemer som følge af oplevelserne.