Med Veteranstøtten på MC-tour.

Af: Gert Remme

I regi af Veteranstøtten blev der afholdt et MC–træf i Midtjylland den 23 – 25 august 2019.

13 MC-entusiaster ankom fredag eftermiddag til Flyvestation Karup – som var vores base. Efter indkvartering, og gensynskrammer, kørte vi til Rindsholm kro, hvor vi spiste en god gang biksemad med tilbehør. Kroværten Frode fortalte anekdoter, og viste rundt på den historiske kro. Efterfølgende besøgte vi parken ved kroen. I parken ved Rindsholm Kro ligger Mindelunden til minde om de mere end 100.000 danskere, der har været udsendt i fredens tjeneste for FN, NATO, OSCE og EU. Den 4. juli 2015 fik politiet sin egen mindesten i Mindelunden.

Efter indtagelse af morgenmad på KFUM’s Soldaterhjem, lørdag, gik turen ad naturskønne veje til Bølling Sø som er skabt gennem fredning og naturgenopretning af det store vådbundsområde mellem Engesvang og Kragelund. Søen er resultat af et af Danmarks største naturgenopretningsprojekter, som blev gennemført over en længere årrække frem mod 2005.

Her blev der tid til at nyde en kop kaffe, hvorefter turen gik videre til et besøg ved Kaj Munks Mindesten. Turen fortsatte til Bryrup, hvor vi kørte med Veterantog til Vrads. En dejlig tur gennem smuk natur. Efter denne oplevelse gik turen videre til Silkeborg, hvor min søde hustru stod klar ved Hjejlekiosken med mad og drikke, inden vi steg ombord på Hjejlen og stævnede ud mod Silkeborgsøerne.

Tilbage på Flyvestationen havde Lasse gjort grillen klar, og åbnet messen.  Det blev en rigtig hyggelig aften, hvor gode historier blev udvekslet.

Efter morgenmad søndag gik turen til Bunkermuseet ved Silkeborg Bad, hvor vi fik en guidet rundtur – og dermed historien omkring Silkeborg Bad, og Bunkermuseet. Silkeborg Bunkermuseum fortæller historien om det tyske hovedkvarter i Danmark under 2. Verdenskrig, der havde til huse i Silkeborg bad.
Først general Hermann von Hanneken, øverstkommanderende for de tyske styrker i Danmark, og senere hans afløser generaloberst George Lindemand havde til huser i bunkerne.
De første barakker og bunkers i området blev bygget i marts 1943, og i alt blev der bygget mere end 40 betonanlæg, heraf 12 bunkers. Efter krigen blev Silkeborg bad hjemsted for tyske flygtninge.

Turen sluttede på min bopæl, hvor min søde hustru – igen – havde arrangeret et solidt frokostbord. En herlig weekend med godt vejr i gode venners lag.

Danmarks Veteraner har en MC-klub, som man kan læse mere om på hjemmesiden: https://mc.danmarksveteraner.dk/wordpress/ – og på Facebook: Danmarks Veteraners MC-klub. Udsendte fra forsvaret, politiet, m.fl. kan være med i klubben. Har du spørgsmål til dette kan du henvende dig til mig: remme@privat.dk eller på tlf. 2122 1913