12 veteraner melder klar til VETCAMP på Club LaSanta Sport

I weekenden mødtes 12 veteraner og otte støttepersoner til et Get together arrangement i Frøslevlejren, inden turen går til Lanzarote den 2. december.

Det er andet år i træk, at Veteranstøtten står bag en ugelang Vetcamp på det populære sportsressort på vulkanøen. Programmet vil stå på masser af idræt, sociale events og kammeratskab, og målet er at give veteranerne, der alle har psykiske mén efter en udsendelse, et skub til at komme i gang med at dyrke idræt, som har stor positiv effekt for veteraner med PTSD og andre psykiske efterreaktioner.

imgl9246

Under Get Toghether arrangementet fik deltagere og støttepersoner mulighed for at lære hinanden at kende, ligesom en række praktiske detaljer om rejsen og aktiviteterne var sat programmet. Der blev også tid til et par fælles idræt-aktiviteter under weekendens ophold i Frøslevlejren.

”Jeg har tidligere været særdeles aktiv og løbet adskillige marathonløb. Men de seneste to år har været gået helt i stå. Det kan både ses på min kropsvægt og mit humør. Så jeg håber, at VETCAMP’en kan betyde, at jeg får lysten til idrætten tilbage. Samtidig møder jeg andre veteraner, der slås med de samme problemer, fortæller Jacob, der er kaptajn i forsvaret og PTSD-ramt efter adskillige udsendelser.

”Udsigten til at skulle dyrke idræt i en hel uge til La Santa har skam allerede fået mig op på crosstræneren derhjemme,” tilføjer Jacob med et smil.

Det er primært en stor donation fra KrogagerFonden – som også ejer aktieselskabet der driver Club LaSanta – der har gjort det muligt at gennemføre Vetcamp 2016.