Vinterfjeldtur for begyndere

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 27/02/2022 - 05/03/2022
00:00

Kategori


Kom med på en uges vintertur med Veteranstøtten på fjeldski.

Eventyr om vinteren er lig med fjeldski! Derfor skal vi afsted på denne bredere og mere stabile variant af langrendsskien. Fjeldski er efter vores mening det bedste værktøj til at komme på tur om vinteren i Norge. De giver næsten uanede muligheder for ture for både begyndere og garvede.

Ugen giver dig en grundig introduktion til færdsel og friluftsliv på vinterfjeld, samt valg af udstyr og viden om turplanlægning. Vi starter ugen med undervisning i skiteknik så alle bliver fortrolige med fjeldskiene.

Turen går til et område i Rondane Nationalpark med et let kuperet terræn med masser af gran-, fyr- og birkeskov, samt højfjeld. Terrænet er generelt blødt og rullende, og det er nemt at færdes i. Efter turen har du fået ny viden om fjeldsikkerhed, turplanlægning, termoregulering og orientering, så du trygt kan begive dig ud på nye eventyr på egen hånd.

Turen er for dig, der er vild med vinter, men du behøver ingen erfaring med at gå på ski for at komme med. Du skal dog være vant til at være fysisk aktiv og det er en fordel at være vant til at gå med rygsæk i kuperet terræn.

PROGRAM: søndag den 27. februar til lørdag den 5. marts 2022.

Søndag: afgang KBH og ankomst Høvringen Fjellstue i Rondane, Norge.
Mandag: Skiteknik og udstyr til vinterfjeld
Tirsdag: Skiteknik og teori om sikkerhed og skred
Onsdag: Dagstur på fjeldet og turplanlægning
Torsdag: Tur på fjeldet og mulighed for teltovernatning
Fredag: Tur på fjeldet og bestigning af fjeldtop
Lørdag: hjemtransport meget tidligt om morgenen

Denne tur er for dig som godt kunne tænke sig at prøve at komme på vintertur. Du har været aktiv før og kender din krop, og nu vil du gerne prøve kræfter med vinteren og prøve at overnatte på fjeldet.
Du behøver ingen vintererfaring, da vi på denne tur giver dig en masse basisviden, så du er klædt godt på i kulden. Det er teknisk nemt at gå på fjeldski, så alle kan være med, men du skal som sagt være vant til fysisk aktivitet, da det kan være hårdt arbejde at gå på ski i sne med rygsæk.

Afgang: søndag den 27. februar 2022 kl. 8 fra Københavns Lufthavn, og hjemkomst samme sted lørdag den 5. marts kl. ca. 18. Transport er med minibus.

Turen er incl. køreturen til Norge, forplejning hele ugen, overnatning i hytte og leje af udstyr.  Der vil være en deltagerpris på 1000 kr. som du skal betale for at komme med. Du skal medbringe egen tur rygsæk og vinterbeklædning.

På grund af meget stor interesse for turen, så har vi allerede nu lukket for tilmeldingen.

Veteraner der har tilmeldt sig turen vil modtage en mail med link til et supplerende spørgeskema.