Vinterfjeldtur for begyndere til Jotunheimen

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 18/03/2018 - 24/03/2018
08:30 - 21:00

Lokation
Bessheim Fjellstue

Kategori


Kære Veteran

Veteranstøtten inviterer dig med på fjeldski til Jotunheimen nationalpark i Norge. Jotunheimen fjeldområde er et forholdsvist uberørt fjeldområde i det østlige Norge, der dækker et areal på cirka 3.500 kvadratkilometer. Fjeldområdet er Norges mest populære nationalpark og har Norges højeste fjelde og ideelt terræn for langrendsløbere.

Turen er for dig, der måske tidligere har vandret og stået lidt på langrend i baghaven eller på alpineski, men godt kunne tænke sig grundlæggende færdigheder og praktisk erfaring til at begå sig på fjeldet om vinteren.

Vi skal stå på fjeldski, som er en lidt bredere og mere stabil variant af langrendsskien. Fjeldski er nordmændenes svar på vintervandring, og disse ski er meget velegnet til ture uden for optrukne spor. Samtidig er dette en turbaseret ski, hvor man ikke løber, men går på skiene.

Forudsætninger: I Norge skelner man mellem at løbe og gå på ski. Under kurset går vi på ski, men der kan komme fart på, når det går nedad. Du skal derfor have en normal fysik, gåpåmod og et fornuftigt helbred.

Alle deltagere indlogeres i vores egen hytte på Bessheim fjeldstue der siden 1890 har tilbudt overnatning og servering til fjeldvandrere og rejsende gennem Jotunheimen. Hytten har egen stue, køkken, bad og vi sover i køjerum så du skal være klar på at bo lidt tæt.

Bessheim bliver basen, hvor alle aktiviteter udgår fra og hvor vi går direkte ud på højfjeldet som bla. vil bringe os omkring Besseggen som er et meget kendt område i Norge. På denne vintertur kan dagsturene være op til 10 km, men det afhænger af vind og vejr, – og deltagernes eventyrlyst. Men de første par dage starter vi ud med nogle små ture hvor vi lærer den grundlæggende teknik og bliver fortrolige med vores ski.

Vi vil komme omkring alt, hvad du som begynder på vinterfjeld og fjeldski har brug for og vil især bruge tid på skiteknik, sikkerhed og udstyr, så du efter denne uge har fået en god smagsprøve på hvad det vil sige at tage på tur på vinterfjeldet.

På turen vil vi komme omkring følgende emner:

– Grundlæggende fjeldfærdigheder og skiteknik

– Orientering med kort og kompas om vinteren

– Sikkerhed på fjeldet om vinteren

– Basis turplanlægning

– Turmad

Bessheim Fjeldstue

 

 

 

 

 

 

Information:

Turleder: Anders S. Hansen, som kan kontaktes på anderssteehansen@hotmail.com eller 22870928.

Turleder: Mikkel Harder som er friluftsvejleder med speciale i vinterfjeld.

Antal pladser: maks. 8, som vil blive udvalgt blandt de tilmeldte, i tilfælde af flere end 8 tilmelder sig.

Transport: I minibus, køretid ca. 11 timer hver vej, vi deles om at sidde bag rattet, så alle kan hvile på turen frem og tilbage.

Afgang: søndag d. 18. marts 2018 kl. 08.30 fra Veteranhjemmet i KBH Roskildevej 54, 2000 Frederiksberg. Der er mulighed for at overnatte på veteranhjemmet fra lørdag hvis du ønsker det.

Hjemkomst: lørdag d. 24 marts 2018 kl. 21 ved Veteranhjemmet i KBH.

Mad: Veteranstøtten medbringer mad og der er fælles madlavning i hytten alle dage undtagen på ankomstdagen hvor alle har madpakke med hjemmefra.

Udstyr og skileje: Du skal have personligt udstyr med som rygsæk og fjeldtøj, men leje af ski, stave og støvler står Veteranstøtten for.

Tilmelding: Senest d. 10 februar 2018.

Er der mere end 8 tilmeldt vil der ske en lodtrækning og alle vil modtage en besked senest d. 12 februar om hvem der kommer med. Hvis du får afslag bliver du tilbudt at komme på venteliste hvis andre falder fra.

Senest d. 28 februar vil du modtage en pakkeliste med ting vi anbefaler du tager med.

Senest d. 11 marts vil du modtage en opdatering af de praktiske forhold som vejret, skiføret m.m. så du er klar til at tage af sted d. 18 marts.

Vil du vide mere om fjeldskiture med Veteranstøtten kan du følge linket og læse en artikel i bladet Baretten omkring forrige tur: Baretten nr. 3/2017

Billeder fra vinterfjeldturen i 2017