Sneskotur på Fulufjäll i Sverige

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 10/03/2019 - 15/03/2019
12:00 - 21:00

Kategori


Kom med på fem dages vintervandretur med Veteranstøtten og Nordisk Friluftskompani i Fulufjället Nationalpark.  Vi tager på langtur gennem de endeløse svenske skove, det barske højfjeld og elgens rige.

For de fleste, som er glade for at vandre i Norden, stopper sæsonen, når sneen falder. Men det er der ingen grund til. Vi spænder snesko på fødderne og begiver os ud i det bjergtagende vinterlandskab i Fulufjällets Nationalpark i Sverige. Turen er for dig, som gerne vil stifte bekendtskab med at vandre og færdes i sneen.

Det bliver en tur hvor vi bevæger os til fods gennem alt fra endeløse fyrreskove og svært fremkommelig underskov til det nærmest øde højfjeld, hvor kun vejret sætter grænser for udsigten. Og så krydser vi fingre for, at nordlyset vil underholde os, når aftenen og natten sænker sig.

Snesko er lige til at gå til, og kræver ingen erfaring, men du skal forvente, at vi vandrer det meste af dagen, hvor vi tilbagelægger et sted mellem 8 og 12 km pr. dag.

Undervejs overnatter vi i primitive turist- og jagthytter på højfjeldet. Vi har fokus på hyggeligt og socialt samvær under de mørke vinteraftener. Under hele turen vil vores dygtige turleder komme med tips og tricks til vinterfriluftsliv.

Fulufjället Nationalpark ligger i den nordvestlige del af Dalarna og grænser op til Trysil i Norge. Fulufjället er en forholdsvist nyetableret nationalpark fra 2002. Området er kendt for sit rige og urørte dyreliv, og undervejs kan vi også være heldige at støde på skovenes mange elge, rener på højfjeldet og den sagnomspundne jærv, der huserer på hele fjeldet.

Denne tur er for dig som godt kunne tænke sig at prøve at komme på vintertur. Du har vandret før og vil nu gerne prøve kræfter med vinteren og prøve at overnatte på fjeldet. Du behøver ingen vintererfaring, da vi på denne tur giver dig en masse basisviden, så du er klædt godt på i kulden. Det er teknisk nemt at gå på snesko, så alle kan være med. Du skal være vant til at være fysisk aktiv, da det kan være hårdt arbejde at gå i dyb sne med rygsæk.

Afgang: Søndag den 10. marts 2019 kl. 10 fra Veteranhjem København og hjemkost samme sted fredag den. 15. marts kl. ca. 21. Transport er med minibus.

Søndag: Ankomstdag, overnatning på Fulufjällsgården

Dag 1: Klargøring og pakning, kort vandring til Brottbäckstugan med fokus på forflytning i sne.

Dag 2: Vandring fra skov til højfjeld til Tangsjöstugan med fokus på vinterfriluftsliv.

Dag 3: Hviledag og dagstur i området.

Dag 4: Vandring fra Tangsjöstuga til Rörsjostugarne, evt med fokus på kort og kompas på vinterstid.

Dag 5: Vandring tilbage til Fulufjällsgården evt via Njupskaret med et kæmpe frossent vandfald.

Lørdag: Afrejsedag

Overnatning på vandrehjem før og efter turen. På turen overnatter vi først i et lukket shelter med bål i midten, derefter mindre primitive hytter som de norske DNT hytter.

 

 

 

 

 

 

 

Tilmelding, som kopieres over i en email og sendes til friluftsliv@veteranstotten.dk, med følgende information:

Fornavn:

Efternavn:

Email:

Alder:

Adresse:

Postnummer:

By:

Telefonnummer:

Hvilke mission eller missioner har du været på?

Beskriv kort din erfaring med friluftsliv?

Beskriv din erfaring med vandring. (Hvilket år? Hvorhenne? Længde? Rute? Var du alene? Osv?)

Har du erfaring med vandring under vinterforhold eller sne i bakker eller bjerge?

Hvorfor vil du gerne med på turen?

Anden information du synes er relevant?

Navn, adresse og telefonnummer på nærmeste pårørende i tilfælde af ulykke?

Ved indsendelse af min tilmelding er jeg indforstået med nedenstående.

Din tilmelding er ikke endelig, idet turene måske får flere tilmeldinger end der er pladser på turen. Såfremt det sker foretages ofte en lodtrækning om pladserne umiddelbart efter tilmeldingsfristen. I en lodtrækning har dem, der ikke tidligere har været med på tur med Veteranstøtten en fordel. Bliver du ikke udvalgt kan du vælge at stå på venteliste til turen.

Jeg forstår, at det er mit eget ansvar, at sikre jeg er er i fysisk form, og jeg har færdighederne til at deltage i friluftsaktiviteter med Veteranstøtten og Nordisk Friluftskompani.

Jeg er indforstået med jeg måske bliver ringet op til en kort samtale omkring denne tilmelding af formanden for Veteranstøttens friluftsudvalg Niels Blok eller en stedfortræder.

Jeg er indforstået med at mine personlige data bruges til at tilmelde mig til friluftsture ned Veteranstøtten, og at denne data opbevares af Veteranstøtten i forbindelse med min tilmelding og mulige deltagelse i friluftsaktiviteter for 2019.  Herefter slettes de.

Jeg er indforstået med at deltage i kortere interviews eller anden kort undersøgelse for at kvalificere og evaluere mine oplevelser og forstå hvilken påvirkning naturen og friluftslivet kan have på mit fysiske, psykiske og sociale helbred.

Tilmelding

Tilmelding sendes til friluftsliv@veteranstotten.dk inden 1. februar 2019. Du kan også ringe til Anders Hansen på 22870928 eller Niels Blok på 20841212, hvis du har spørgsmål til turen