Gruppetur til Norge 2019

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 26/08/2019 - 30/08/2019
08:00 - 18:00

Lokation
Bæreia Veterancenter, Kongsvinger

Kategori Ingen Kategori


Af Svend Aage Olsen, turleder

Også i 2019 arrangerer Veteranstøtten en gruppetur til veteranhjemmet Bæreia i Norge. Det bliver i uge 35 fra mandag den 26. – fredag den 30. august 2019.
Så hvis du har brug for et pusterum sammen med andre veteraner, er opholdet på Det Norske Forsvars Veterancenter måske noget for dig.

Vi mødes allerede søndag den 25. august om aftenen, hvor gruppen samles på den tidligere Flådestation Holmen. Ændres måske p.g.a. salg af Holmen.
Efter overnatning kører vi mod Bæreia mandag morgen den 26. august kl. 08.00.
Vi ankommer ca. kl. 18.00 til Bæreia, som ligger ved byen Kongsvinger. Hjemturen fredag den 31. august starter umiddelbart efter morgenmaden, hvor vi kører mod Danmark og er tilbage ved Flådestation Holmen ca. kl. 18.00.

Veterancentret ligger meget smukt ved en sø lidt udenfor Kongsvinger. Her er gode muligheder for oplevelser i naturen, som der vil være stor fokus på under turen. På centret er der et lille indendørs opvarmet svømmebassin i forbindelse med en sauna og et mindre fitnesscenter, så der er gode muligheder for at komme af med den overskydende energi. Det er også nødvendigt med lidt motion, da man spiser godt på Bæreia.

Besøg ved Kongsvinger fæstning. Knut Østbøll fortæller

Programmet for turen vil kun omfatte et lille forudbestemt programpunkt, nemlig besøg ved Kongsvinger Fæstning tirsdag formiddag.
Ved Fæstningen er et mindesmærke for norske faldne soldater fra Libanon. Vi ærer de faldne med en buket.
Resten af opholdet vil vi improvisere efter stemningen i gruppen.
Sidste år havde vi dog et programpunkt, hvor vi arrangerede frokost med grill i naturen. Det var uhyre populært og vil formentlig blive gentaget. Alt efter vejret naturligvis.
Gåtur rundt om søen – en tur på godt 7 km – vil også være en mulighed.
Der er mountainbikes som kan lånes til en tur i den fantastiske natur.
Og tro mig – der er mange flere muligheder.

Ledere på turen er Svend Aage Olsen og Uffe Klixbüll Sørensen. Begge er selv veteraner og har været udsendt i en række missioner på Balkan, Irak og Afghanistan. Og ligeledes været med i Veteranstøtten i en årrække enten som leder eller som deltager i aktiviteter.
Som sædvanlig er turen – bortset fra lommepenge – betalt af Veteranstøtten. Det gælder også rejsen fra bopæl til og fra København. Der er plads til 7 – 8 deltagere på turen.

Tilmelding er afsluttet. Du kan ringe til Svend Aage Olsen på tlf. 30 26 55 97 (e-mail: svaaolsen@godmail.dk) for få svar på evt. spørgsmål til turen.

Deltagere vil være veteraner med diagnosen PTSD eller lignende udfordringer.