Fjeldkursus på Dovrefjell i Norge

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 04/08/2019 - 09/08/2019
10:00 - 22:00

Kategori


Kom med på seks dages fjeldkursus med Veteraner i Vildmarken og Nordisk Friluftskompani i Dovrefjeld i Norge.

Har du et ønske om at bevæge dig uden for mærkede stier og kunne planlægge ture i Norden uden at være tæt på civilisation, men mangler lige det sidste for at blive sikker i din navigation og den sikre færden på fjeldet. Så skal du tage med på denne tur og få fyldt din værktøjskasse med en masse gode redskaber.

Vi bruger formiddagen den første dag på at blive klar til turen. Under hele turen overnatter vi i telt, og halvvejs er der hviledag hvor vi gør brug af samme lejr to nætter og tager på dagstur i et lidt stejlere terræn, og går på jagt efter lidt snefaner for dem som har lyst.

Turen foregår i Dovrefjell Nationalpark, et højfjeldsområde med flere toppe over 2000 moh. På størstedelen af kurset færdes vi over trægrænsen, og kommer til at gå gennem både myr og blokmark mens vi træner orientering og navigation på fjeldet. Navigation er meget mere end bare kort og kompas, for med højdekurver og terrænforståelse får du en helt ny måde at forstå kortet i 2D til naturen i 3D format.

Målet er at give dig flere færdigheder indenfor bjergvandring, og give dig mulighed for at nyde det at være på tur i store og rå omgivelser, så du med mere øvelse, trygt kan planlægge og gennemføre ture på højfjeldet. Vi vil give dig en masse teknisk viden og færdigheder, så du selv kan træffe de rigtige beslutninger, hvis du en dag er ude for en ulykke, dårligt vejr eller har et ønske om at tage på længere og mere tekniske ture. Efter endt kursus har du forhåbentlig lært en masse nye aspekter inden for fjeldvandring og måske også en ny måde at gribe dine fremtidige ture an på.

Dette er et kursus for dig som godt kunne tænke sig at blive bedre til at orientere og navigere på vandretur, og generelt ønsker sig at komme med længere ud på tur i fjeldet. Du har vandret før, prøvet at sove i telt, måske været på tur selv før og vil nu gerne lære noget mere. Du skal være vant til at være fysisk aktiv, da det kan være hårdt at gå med fuld oppakning på højfjeldet.

Afgang: Søndag den 4. august 2019 kl. 10 fra Københavns Hovedbanegårdg hjemkost samme sted lørdag den. 10 august kl. ca. 21. Transport er med tog.

Ankomstdag, overnatning i Hjerkinnn

Dag 1: Klargøring og pakning, bus til Snøheim over frokost, kort vandring til lejrplads vest for Reinheim.

Dag 2: Vandring med fokus på orientering og vandring uden for stier sidst på dagen, lejrplads nær Loennechenbua.

Dag 3: Dagstur med fokus på stejlt terræn, orientering og snefaner, evt selfarrest og simpelt rebarbejde.

Dag 4: Vandredag evt med øvelser i vandkrydsninger og førstehjælp, lejrplads vest for Snøhetta nær Langvatnet

Dag 5: Vandring gennem Svånådalen til Snøheim, med udsigt til flere 2.000 m toppe. Bussen hjem, overnatning i Hjerkinn

Dag 6: Afrejsedag hjem igen

Overnatning på vandrehjem før og efter turen. På turen overnatter vi i telte og laver mad på gasbrændere.

Tilmelding, som kopieres over i en email og sendes til friluftsliv@veteranstotten.dk, med følgende information:

Fornavn:

Efternavn:

Email:

Alder:

Adresse:

Postnummer:

By:

Telefonnummer:

Mission eller missioner udsendt på?

Beskriv kort din erfaring med friluftsliv?

Beskriv din erfaring med vandring. (Hvilket år? Hvorhenne? Længde? Rute? Var du alene? Osv?)

Har du erfaring med vandring i bakker eller bjerge?

Hvorfor vil du gerne med på turen?

Anden information du synes er relevant?

Navn, adresse og telefonnummer på nærmeste pårørende i tilfælde af ulykke?

Ved indsendelse af min tilmelding er jeg indforstået med nedenstående.

Din tilmelding er ikke endelig, idet turene måske får flere tilmeldinger end der er pladser på turen. Såfremt det sker foretages ofte en lodtrækning om pladserne umiddelbart efter tilmeldingsfristen. I en lodtrækning har dem, der ikke tidligere har været med på tur med Veteranstøtten en fordel. Bliver du ikke udvalgt kan du vælge at stå på venteliste til turen.

Jeg forstår, at det er mit eget ansvar, at sikre jeg er er i fysisk form, og jeg har færdighederne til at deltage i friluftsaktiviteter med Veteranstøtten og Nordisk Friluftskompani.

Jeg er indforstået med jeg måske bliver ringet op til en kort samtale omkring denne tilmelding af formanden for Veteranstøttens friluftsudvalg Niels Blok eller en stedfortræder.

Jeg er indforstået med at mine personlige data bruges til at tilmelde mig til friluftsture ned Veteranstøtten, og at denne data opbevares af Veteranstøtten i forbindelse med min tilmelding og mulige deltagelse i friluftsaktiviteter for 2019.  Herefter slettes de.

Jeg er indforstået med at deltage i kortere interviews eller anden kort undersøgelse for at kvalificere og evaluere mine oplevelser og forstå hvilken påvirkning naturen og friluftslivet kan have på mit fysiske, psykiske og sociale helbred.

Tilmelding

Tilmelding sendes til friluftsliv@veteranstotten.dk inden 1. april 2019. Du kan også ringe til Niels Blok på 20841212, hvis du har spørgsmål til turen