Familiesommerlejr i Frøslev 2018

Af leder Svend Aage Olsen

I perioden 14. – 21. juli 2018 gennemførte Veteranstøtten familiesommerlejr for 6. gang.
Lørdag den 14. juli mødte 7 forventningsfulde familier ind til en uge med forskellige aktiviteter og masser af tid til at være sammen med sine børn.

Sommerlejren blev afviklet i de naturskønne omgivelser ved Veteranstøttens veteranhjem i Frøslevlejren. Skønnere sted findes simpelt ikke.

De to bygninger Veteranstøtten har i Frøselvlejren er simpelthen fantastiske rammer om en familiesommerlejr, hvor børnenes tarv bliver vægtet meget højt.

I alt var vi i Camp Frøslev 34 deltagere fordelt således, 16 børn i alderen 2 – 14 år, 12 forældre og 6 ledere. Alle var indkvarteret i bygning H16, hvilket er et must for at familierne skal føle samhørighed fra starten. H 15 er dog helt nødvendig for gennemførelse af Familiesommerlejren til leg, konkurrencer og lignende. Vi var betænkt med super vejr i ugen, hvilket betød meget ”ude”-tid, men render vi ind i en hel uge med regn, vil pladsen være alt for snæver i H 16 i en gruppe med sårbare veteraner og mindre børn, som ganske naturligt ikke kan forholde sig tavse hele tiden. Sådan er det bare.

Ugen var planlagt således, at der var indlagte aktiviteter (ture), men sandelig også masser af ”familietid”, hvor familierne kunne tage sig af egne og andres børn, uden at skulle tænke på de daglige sysler, som godt kan virke forstyrrende på mange veteranfamilier.

Vi var på ture til Danfoss Universe og Historiecenter Dybbøl.

Hvor Universe var en sikker succes, må det nok indrømmes, at turen til Dybbøl blev lidt af en fuser denne gang. Varmen var ulidelig i den gryde som Historiecenter er placeret i. Det betød, at de fleste familier ikke orkede mere umiddelbart efter indtaget frokost.

Men pyt, så kunne familierne søge andre steder hen – eventuelt til stranden – som nogle valgte. Det er styrken ved, at vi kører i vores egne biler i stedet for en stor bus, hvor man er bundet til gruppen hele tiden. Det ville simpelt hen være håbløst.

Torsdag besøgte vi Kelstrup Naturskole, hvor den helt store bueskydningskonkurrence var forberedt af Mik Haar og hans tro hjælper Michael.

Et meget populært indslag, der blev gennemført med stor iver af alle deltagere.

Om aftenen torsdag skulle vi have grillet i skoven, men afbrændingsforbuddet satte en effektiv stopper for det. Vi grillede ved Camp Frøslev i stedet – ikke noget dårligt bytte med Anker som grillmester.

Der var også indlagt nogle konkurrencer i løbet af ugen.

  • Lejrkendskab, hvor deltagerne var delt op i grupper. Piger, drenge, voksne drenge og voksne piger. Opgaven var at lære Frøslevlejren at kende. Her vandt pigerne knebent.
  • Lego byggekonkurrence, hvor grupperne var de samme som ved lejrkendskab. Det endte ud i nogle super flotte bygningsværker. Her vandt drengene.
  • Konkurrence i f.m. Kelstrup Naturskoles arrangement, hvor bueskydning og vildtkendskab var opgaverne. Her vandt familien Schneller – Rasmus, Emilie, Sine og Morten.

Efter aftensmaden om fredagen blev der uddelt præmier til vinderne i alle konkurrencer. Det foregik med medaljeoverrækkelse, uddeling af diplom og slikpræmier.

Som nævnt var der i de perioder, hvor der ikke var planlagte aktiviteter, rig mulighed for at nyde omgivelserne i og omkring lejren. Børnene benyttede flittigt mountainbikes, andre cykler, legoklodser, spil og hvad der ellers er til rådighed.

Lørdag den 21. om formiddagen blev der sagt farvel efter en utrolig hyggelig uge, hvor det er ledergruppens håb, at veteranfamilierne har fået ladet batterierne op inden de hjemlige sysler melder sig igen.

Heldigvis har der vist sig en mulighed for at arrangere et gensynstræf, hvor familierne igen kan samles i Frøslev. Det afvikles i perioden 30. nov. – 2. december 2018. Første søndag i advent. Og naturligvis tændes adventskransen i den weekend, hvor der også skal spilles bingo/banko.

Ud fra tilbagemeldingerne fra familierne ser det ud til at vi bliver fuldtallige til gensynstræffet. Det tager vi fra ledergruppen som et meget positivt signal fra familierne.

Ledergruppen glæder sig rigtig meget til at se familierne igen.

Så er der klargjort til aftenhygge
Medaljeoverrækkelse – jagtsti
Familien Håkansson i koncentreret forberedelse

Drengenes bidrag til legokonkurrencen
Pigernes bidrag til legokonkurrencen
Der klatres i Universe

Third Column

Medaljeoverrækkelse – pigegruppen
Medaloverrækkelse – drengegruppen
Raketafskydning