Vinterfjeldstur på fjeldski

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 01/03/2020 - 07/03/2020
00:00

Kategori


Kom med på en uges vintertur med Veteranstøtten og Nordisk Friluftskompani.

Eventyr om vinteren er lig med fjeldski! Derfor skal vi afsted på denne bredere og mere stabile variant af langrendsskien. Fjeldski er efter vores mening det bedste værktøj til at komme på tur om vinteren i Norge. De giver næsten uanede muligheder for ture for både begyndere og garvede.

Ugen giver dig en grundig introduktion til færdsel og friluftsliv på vinterfjeld, samt valg af udstyr og viden om turplanlægning. Vi starter ugen med undervisning i skiteknik så alle bliver fortrolige med fjeldskiene.

Turen går til Langsua Nationalpark, et let kuperet terræn med masser af gran-, fyr- og birkeskov, samt højfjeld. Terrænet er generelt blødt og rullende, og det er nemt at færdes i. Efter turen har du fået ny viden om fjeldsikkerhed, turplanlægning, termoregulering og orientering, så du trygt kan begive dig ud på nye eventyr på egen hånd.

TUREN ER FOR DIG, DER ER VILD MED VINTER, MEN DU BEHØVER INGEN ERFARING MED AT GÅ PÅ SKI FOR AT KOMME MED.

Du skal være vant til at være fysisk aktiv og det er en fordel at være vant til at gå med rygsæk i kuperet terræn.

PROGRAM: Søndag den 1. marts til lørdag den 7. marts 2020.

Start og slutsted, Ruten Fjellstue i Espedalen, Norge.

Søndag: Ankomst og velkomst
Mandag: Skiteknik og udstyr til vinterfjeld
Tirsdag: Skiteknik og forberedelse af turmad til hyttetur
Onsdag: Afgang hyttetur, dagstur omkring hytten, teori om snehuler og skred
Torsdag: Grave og evt. overnatte i snehule
Fredag: Hjemkomst fra hyttetur og afslutningsmiddag

Denne tur er for dig som godt kunne tænke sig at prøve at komme på vintertur. Du har været aktiv før og kender din krop, og nu vil du gerne prøve kræfter med vinteren og prøve at overnatte på fjeldet. Du behøver ingen vintererfaring, da vi på denne tur giver dig en masse basisviden, så du er klædt godt på i kulden. Det er teknisk nemt at gå på fjeldski, så alle kan være med, men du skal som sagt være vant til fysisk aktivitet, da det kan være hårdt arbejde at gå på ski i sne med rygsæk.

Afgang: Søndag den 1.. marts 2020 kl. 8 fra Københavns Lufthavn, og hjemkost samme sted lørdag den 7. marts kl. ca. 18. Transport er med minibus og bil.

Tilmelding, som kopieres i en email og sendes til friluftsliv@veteranstotten.dk, med følgende information:

Fornavn:

Efternavn:

Email:

Alder:

Adresse:

Postnummer:

By:

Telefonnummer:

Hvilke mission eller missioner har du været på?

Beskriv kort din erfaring med friluftsliv?

Har du erfaring med vandring under vinterforhold eller sne i bakker eller bjerge?

Hvorfor vil du gerne med på turen?

Anden information du synes er relevant?

Navn, adresse og telefonnummer på nærmeste pårørende i tilfælde af ulykke?

Ved indsendelse af min tilmelding er jeg indforstået med nedenstående.

Min tilmelding er ikke endelig, idet turene måske får flere tilmeldinger, end der er pladser på turen. Såfremt det sker foretages ofte en lodtrækning om pladserne umiddelbart efter tilmeldingsfristen. I en lodtrækning har dem, der ikke tidligere har været med på tur med Veteranstøtten en fordel. Bliver du ikke udvalgt kan du vælge at stå på venteliste til turen.

Jeg forstår, at min tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristen, og det er mit eget ansvar, at sikre jeg er er i fysisk form, har sat kryds i kalenderen, og jeg har færdighederne til at deltage i friluftsaktiviteter med Veteranstøtten og Nordisk Friluftskompani.

Jeg er indforstået med, at det er mit eget ansvar, at sørge for jeg er forsikret i tilfælde af ulykke eller andet der kan hænde mig på turen.

Jeg er indforstået med jeg måske bliver ringet op til en kort samtale omkring denne tilmelding af formanden for Veteranstøttens friluftsudvalg Niels Blok eller næstformand Anders Hansen.

Jeg er indforstået med at mine personlige data bruges til at tilmelde mig til friluftsture ned Veteranstøtten, og at denne data opbevares af Veteranstøtten i forbindelse med min tilmelding og mulige deltagelse i friluftsaktiviteter for 2020.  Herefter slettes de.

Tilmelding

Tilmelding sendes på email til friluftsliv@veteranstotten.dk inden 15. januar 2020. Du kan også ringe til Anders Hansen på 22870928 eller Niels Blok på 20841212, hvis du har spørgsmål til turen