The Great Outdoors Challenge 2019

Kort utilgængelig

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 01/10/2018 - 24/05/2019
00:00

Kategori


Kunne du tænke dig at stille op til en skotsk tradition, der går ud på at vandre Skotland på tværs ved at deltage i The Great Outdoors Challenge sammen med andre veteraner?

The Great Outdoors Challenge eller TGOC, som den også kaldes, er en unik og meget skotsk vandre tradition, der har eksisterede siden 1980. Selve challengen er at planlægge og gennemføre en vandring fra den skotske vestkyst til den skotske øst kyst på maksimalt 14 dage i maj måned. Turen er ikke en konkurrence udover den fysiske og mentale kamp mod sig selv undervejs. Du kan læse mere på hjemmesiden TGOC.

Der er i alt omkring 350 pladser til hele begivenheden, som fordeles ved lodtrækning af koordinatorne, og mange af dem, der tilmelder sig er gengangere fra tidligere år. Hvis vi skal med til maj næste år, skal vi søge om optagelse nu.

Veteraner i Vildmarken åbner hermed for du kan søge om at deltage på vores hold til 2019 TGO Challenge. For at deltage skal du have lyst til noget fedt, lidt ekstremt og fysisk hårdt. Det vil være godt, hvis du har nogen erfaring med friluftsliv og vandring samt lidt erfaring med at navigere med kort og kompas i uvejsomt vejr og terræn. Du kan følge dette link til bloggen ultralightpedestrian.com, hvor vi anbefaler du ser de fire videoer fra turen i 2018, som formanden for Veteraner i Vildmarken lavede under hans gennemførelse i 2018. Det skal lige siges, at vejret under denne challenge var exceptionelt godt på det meste af turen.

Er vi så heldige, at vi bliver optaget og får plads på turen i 2019, så iværksætter vi et obligatorisk kontrolforløb, hvor vi planlægger rute samt kommer i den nødvendige form og træner de nødvendige evner til at kunne gennemføre hele vandringen. Dette for at sikre os alle, at vi har de bedst mulige forudsætninger for at gennemføre både som hold og enkeltvis. Se mere om det nedenunder på tilmeldingsproceduren.

Selve turen tager 14 dage i maj 2019, hvor de tolv er vandring og en rejsedag i hver ende. Til dette skal du ligge deltagelse i kontrollerne samt træning. Sørg for du har afklaret med familie og netværk.

Vi oplever nogen melder fra ture i sidste øjeblik, hvilket koster os en del administration og udgifter, samt betyder at pladser går til spilde. Grundet udgifterne i forbindelse med planlægning, tilmelding, udstyr og transport og ophold vil der til denne tur være et tilmeldingsgebyr på 1500 kroner, som skal betales ved tilmelding på kontonummer Reg: 9570 Konto: 12627882. Dette gebyr betales tilbage, hvis vi ikke opnår deltagelse eller når vi har gennemført og kommet hjem fra turen.

Tidslinje for ansøgning og forløb i forbindelse med optagelse

Oktober

Den 10. oktober er sidste frist for tilmelding ved at fremsende dokument med oplysninger om tilmelding, som listet nedenunder samt indbetaling af tilmeldingsgebyr på Veteranstøttens kontonummer Reg: 9570 Konto: 12627882. Derefter tages der telefonisk henvendelse med et kort interview, i så god tid, så vi kan sende ansøgningen til TGOC 2019 koordinatorerne i Skotland. Hvis flere søger end der er pladser, vil der blive foretaget en lodtrækning. Skulle vi være uheldige i den, så er vi garanterede pladser i 2020 i stedet. Der er dog en god chance for, vi får plads på turen i 2019.

November         

De forhåbentligt tildelte pladser skal være betalt, og de ubetalte ledige pladser tildeles dem, der har været uheldige i lodtrækningen, så her har vi en chance mere.

December         

Ruten skal planlægges i detaljer. Herunder startsted, slutsted og hvordan de to sættes sammen I en rute. Ruten skal i sidste ende godkendes af koordinatorerne, som også gerne hjælper med gode råd.

Januar

Vi booker fly og tog rejser til Skotland og startstedet. Du træner selvstændigt, kan også være vi laver en uformel weekend at mødes i for at gå en tur eller to.

Februar

Deadline for godkendelse af rute. Vi organiserer træningsvandringer enten sammen eller gennem Facebook eller lignende, så der gås nogen kilometer på benene.

Marts

Dagene bliver længere, så vi skal mødes og træne kort og kompas samt øve os i at vandre lange dage og sætte vores telt op. På samlingen skal du med pakket rygsæk kunne navigere en 15 km lang orienterings vandring i dansk skov til en fælles camp, hvor vi overnatter sammen, inden vi dagen efter vandrer 20 km samlet med rygsækkene på. Vi skal også booke eventuelle overnatninger i Skotland inden start og ved slut.

April                            

Byder på de sidste klargøringer og kontrol af udstyr. Vi samles til en kontrol vandring, hvor vi vandrer Bornholms 120 km rundt langs kysten på fire dage med 3 primitive overnatninger i telt.

Maj

Så er det afgang til Skotland. Vi rejser d. 10. maj og starter vandringen på vestkysten d. 11. maj. Planen er at afslutte vandringen på østkysten d. 23. maj. Herefter samles alle Challengere til fællesmiddag i byen Montrose om aftenen. Vi rejser hjem til Danmark dagen efter d. 24. maj.

Tilmeldingsblanket, som kopieres over i en email og sendes til friluftsliv@veteranstotten.dk, den skal indeholde følgende:

Fornavn:

Efternavn:

Email:

Alder 10. maj 2019:

Adresse:

Postnummer:

By:

Telefonnummer:

Vandreerfaring med Skotland? (Valgmuligheder, Ingen, Dagture, vandret skiltet rute, vandret ikke skiltet rute)

Hvor mange dage har du vandre sammenhængende før? (Valgmuligheder, Ingen,1-3 dage, 4-7 dage, 8-14 dage, mere end 14 dage)

Beskriv din erfaring med vandring. (Hvilket år? Hvorhenne? Længde? Rute? Var du alene? Osv?)

Beskriv din erfaring med at navigere i uvejsomt terræn og dårlig sigtbarhed?

Har du erfaring med vandring under vinterforhold eller sne i bakker eller bjerge?

Har du erfaring med at vandre 25 km om dagen henover flere dage?

Hvorfor vil du gerne med til Skotland og deltage i TGOC 19?

Anden information du synes er relevant?

Ved indsendelse af min tilmelding er jeg indforstået med nedenstående.

Jeg har læst og forstået præmisserne for deltagelse, og jeg er indforstået med tilmeldingsproceduren, herunder tilmeldingsgebyr og tilbagebetalingen af dette.

Jeg forstår, at det er mit eget ansvar at sikre jeg er i form og har færdighederne til at deltage i TGO Challenge 2019, og jeg er indforstået med at dette kontrolleres i to obligatoriske samlinger inden afgang.

Jeg er indforstået med at blive ringet op til en kort samtale omkring denne tilmelding af formanden for Veteraner i Vildmarken Niels Blok eller hans stedfortræder.

Jeg er indforstået med at mine personlige data bruges til at tilmelde mig til 2019 TGO Challenge, og at denne data opbevares af Veteranstøtten i forbindelse med min tilmelding og mulige deltagelse i 2019 TGOC.  Herefter slettes de.

Jeg er indforstået med at deltage i kortere interviews eller anden kort undersøgelse for at kvalificere og evaluere mine oplevelser og forstå hvilken påvirkning en længere vandretur som TGOC 19 kan have på mit fysiske, psykiske og sociale helbred.

Tilmelding

Tilmelding til friluftsliv@veteranstotten.dk inden 10. oktober. Du kan også ringe til Niels Blok på 20841212, hvis du har spørgsmål.

Billeder er fra hans tur i 2018.