Pilgrimsvandring på Hærvejen

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 01/08/2020 - 07/08/2020
11:00

Kategori


For tredje år indbydes du til Pilgrimsvandring for veteraner 123 km fra Jelling til Viborg på Hærvejen. Vandringen er et samarbejde mellem Veteranstøtten, Viborg Stift, KFUM og Veteranindsatsen i Viborg Kommune.

Vandringen gennemføres Lørdag 1. august – fredag 7. august 2020

At vandre som pilgrimme er godt for ånd, sjæl og legeme. At vandre fra Jelling til Viborg er en utrolig smuk rute, og det er en historisk rute, hvor vi vandrer fra Danmarks dåbsattest i Jelling, hvor den danske nation blev skabt og samlet, til den gamle og smukke domkirke i Viborg.
Hver dag starter med morgensang. For hver time, vi vandrer, bliver der en pause med en kort refleksion. Der bliver tider til stilhed, hvor man kan gå i egne tanker, og der bliver tider til walk and talk, hvor man kan dele refleksioner med hinanden. Hvor der er kirker ved herbergerne, samles vi også til aftensang.

Pris: Det er gratis at deltage, da kost og logi dækkes af arrangørerne.

Bilgrim: En bilgrim kører vores bagage fra herberg til herberg og køber ind for os under hele turen. Du behøver derfor ikke bære din tunge rygsæk, men kan nøjes med en lille rygsæk til mad og vand m.v.

Madhold: Vi skiftes til at forberede maden morgen og aften. Madpakkerne smører vi selv om morgenen.

Medbring: Madkasse, vandflaske, kasket, sovepose, lagen, regnfrakke, vandresko/-støvler og gode strømper.

Tilmeldingsfrist: Senest den 15. juli til en af lederne, der også kan kontaktes om evt. spørgsmål.

Ledere: Harry Møller, hmoe@viborg.dk, 8787 4520 og Steen Andreassen, Odshøjvej 7 B, 8800 Viborg, stean@km.dk, 6080 4795.

Harry Møller Har gået den spanske og portugisiske Camino Er veteran Veteranstøtteperson i Viborg Kommune Master coach og mentaltræner

Steen Andreassen Har gået med grupper på Hærvejen Stiftspræst for diakoni i Viborg Stift Tidl. studenterpræst og fængselspræst Gift og fire børn i alderen 17-23 år

Program

Pilgrimsvandringen dag for dag

Lørdag den 1. august 11.00 Vi mødes til frokost, præsentation og introduktion ved Museet Kongernes Jelling, Gormsgade 23 i Jelling12.30 Udsendelse fra Jelling Kirke – vandring til Kollemorten (17 km)

Søndag den 2. august 09.00 Morgensang – vandring til Øster Nykirke, Tinnet Krat, Gudenåens og Skjerns Å´s udspring og Nørhoved (17 km)

Mandag den 3. august 09.00 Morgensang – vandring til Sepstrup (20 km)

Tirsdag den 4. august 09.00 Morgensang – vandring til Kragelund (20 km) – aftensang i Kragelund Kirke

Onsdag den 5. august 09.00 Morgensang i Kragelund Kirke – vandring til Thorning (17 km)

Torsdag den 6. august 09.00 Morgensang i Thorning Kirke – vandring til Dollerup Kirke og Hald Hovedgård (21 km)

Fredag den 7. august 09.00 Morgensang – vandring til Viborg Domkirke (11 km) – pilgrimsandagt i domkirkens krypt

”Tab for alt ikke lysten til at gå: Jeg går mig hver dag det daglige velbefindende til Og går fra enhver sygdom; Jeg har gået mig mine bedste tanker til Og jeg kender ingen tanke så tung, at man jo ikke kan gå fra den” – ” Når man således bliver ved med at gå, så går det nok.”
Søren Kierkegaard’