Gruppetur Norge

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 31/08/2020 - 04/09/2020
00:00

Lokation
Flådestation Holmen

Kategori


Af Svend Aage Olsen, turleder

Også i 2020 arrangerer Veteranstøtten en gruppetur til det norske Forsvars Veterancenter i Bæreia.
Det bliver i uge 36 fra mandag den 31. august – fredag den 4. september 2020.
Gruppeturen er KUN for veteraner med ar på sjæl og/eller krop eller andre væsentlige udfordringer i hverdagen. Dette princip fraviges IKKE.
Så hvis du har brug for et pusterum sammen med andre veteraner, er opholdet på Det Norske Forsvars Veterancenter måske noget for dig.

Vi mødes allerede søndag den 30. august om aftenen, hvor gruppen samles på den tidligere Flådestation Holmen. Måske ændres p.g.a. evt. salg af Holmen.
Efter overnatning kører vi mod Bæreia mandag morgen den 31. august kl. 08.00.
Vi ankommer ca. kl. 18.00 til Bæreia, som ligger ved byen Kongsvinger. Hjemturen fredag den 4. september starter umiddelbart efter morgenmaden, hvor vi kører mod Danmark og er tilbage ved Flådestation Holmen ca. kl. 18.00.

Veterancentret ligger meget smukt ved en sø lidt udenfor Kongsvinger. Her er gode muligheder for oplevelser i naturen, som der vil være stor fokus på under turen. På centret er der et lille indendørs opvarmet svømmebassin i forbindelse med en sauna og et mindre fitnesscenter, så der er gode muligheder for at komme af med den overskydende energi. Det er også nødvendigt med lidt motion, da man spiser godt på Bæreia.

Programmet for turen vil kun omfatte et lille forudbestemt programpunkt, nemlig besøg ved Kongsvinger Fæstning tirsdag formiddag.
Ved Fæstningen er et mindesmærke for norske faldne soldater fra Libanon. Vi ærer de faldne med en buket.
Resten af opholdet vil vi improvisere efter stemningen i gruppen.
De foregående år har vi dog haft et programpunkt, hvor vi arrangerede frokost med grill i naturen. Det var uhyre populært og vil formentlig blive gentaget. Alt efter vejret naturligvis.
Gåtur rundt om søen – en tur på godt 7 km – vil også være en mulighed.
Der er mountainbikes som kan lånes til en tur i den fantastiske natur.
Og tro mig – der er mange flere muligheder hvis man ønsker.
Turen er 100% alkoholfri – det er ganske enkelt et krav for disse aktiviteter i Veteranstøttens regi. Kan man ikke overholde det, så skal man ganske enkelt ikke søge om deltagelse.

Ledere på turen er Svend Aage Olsen og Uffe Klixbüll Sørensen. Begge er selv veteraner og har været udsendt i en række missioner på Balkan, Irak og Afghanistan. Og ligeledes været med i Veteranstøtten i en årrække enten som leder eller som deltager i aktiviteter.
Som sædvanlig er turen – bortset fra lommepenge – betalt af Veteranstøtten. Det gælder også rejsen fra bopæl til og fra København, hvor man vil få dækket det som svarer til billigste offentlige transportmiddel.
Der er plads til 7 – 8 deltagere på turen.

Du kan tilmelde dig her på hjemmesiden. Du kan også ringe til Svend Aage Olsen på tlf. 30 26 55 97 (e-mail: svaaolsen@godmail.dk) for få svar på evt. spørgsmål til turen.
Tilmelding dog kun via hjemmesiden.
Deltagere vil være veteraner med diagnosen PTSD eller lignende.
Der er som sådan ingen sidste tilmelding til turen, men når der er et rimeligt antal ansøgere, som vi skønner egnet til deltagelse, slår vi en streg i sandet og lukker for yderligere tilmelding. Derefter vil gruppen blive udtaget ved simpel lodtrækning blandt de tilmeldte veteraner, som lever op til deltagelseskravene. Så det er ikke først til mølle, men kom hurtigt ud af busken under alle omstændigheder.

Tilmelding er afsluttet